Roland

Yogi on the road

Roland Nahringbauer

 

Verksam sedan 2005

Yogisk biografi

Roland Nahringbauer är Internationellt Diplomerad Kundaliniyogalärare enligt Yogi Bhajan, efter en 2-årig yogalärarutbildning på nivå 1, 2004-2006, vid IMY (Institutet för Medicinsk Yoga) i Stockholm.

 

Han har undervisat sedan våren 2005 och är medlem i SKY (Sveriges Kundaliniyogalärares Riksförbund).

 

Hösten 2004 genomgick Roland barnyogalärarutbildningen CHILDPLAY YOGA för Gurudass Kaur. Därefter har han i olika sammanhang lärt ut yoga till barn och ungdomar i åldrarna 3 till 16 år.

 

Under 2006 deltog Roland i den första svenska utbildningen i Sat Nam Rasayan, en yogisk healingmetod förmedlad av Yogi Bhajan.

 

Han läste "Medicinsk grundkurs med yogiskt perspektiv" 2006 som ger de grundkunskaper i fysiologi som krävs för arbete i sjukvården.

 

Han har genomgått samtliga fem fördjupningsutbildningar på nivå 2 i Kundaliniyoga emligt Yogi Bhajan, 2007-2011; "Conscious Communication", Authentic Relationships", "Mind & Meditation", "Vitality & Stress" och "Lifecycles & Lifestyles".

 

Våren 2011 gick Roland fördjupningsutbildningen om yogapositioner, "The Yoga of Asanas", för kundaliniyogalärare.

 

Roland är "Associate Teacher Trainer" i "The Aquarian Trainer Academy" vilket innebär att han är med som lärare för blivande kundaliniyogalärare på kundaliniyogalärarutbildningar. Han planerar också för att kunna erbjuda en kundaliniyogalärarutbildning i Uppsala med start hösten 2018.

 

Bakgrund & personligt

Roland är född och uppvuxen i Uppsala, är gymnasieingenjör och har en magisterexamen i Naturgeografi inom Geovetenskap från Uppsala Universitet.

 

Innan han började arbeta på heltid som yogalärare, arbetade han på Rymdbolaget i Solna som ansvarig för kundservice på avdelningen för flygburna system.

 

På fritiden tycker Roland om att bl.a. umgås med familjen, läsa, vistas i naturen, vindsurfa och SUP:a.

 

Ett återkommande resmål är Öland och festivalen Space of Love, där han leder yoga på stranden i soluppgången sedan flera år tillbaka.

 

Roland bor i Skokloster och är gift med Maria (Yoga 121), som också är kundaliniyogalärare. Dottern Siri föddes våren 2014.

KONTAKT

Roland Nahringbauer

Internationellt Certifierad Kundaliniyogalärare, level 1 & 2 Teacher Trainer

 

Verksam i Uppsala sedan 2005

 

roland@yogiontheroad.se

073 - 80 78 317

PG 43 17 75 - 6

 

NYHETSBREV

Säg till om du vill ha aktuell

info via mejl!

Kontakt.

Copyright © All Rights Reserved